Fjernvarme til Rørbæk

14. april 2023

Til beboere i Rørbæk
Som tidligere oplyst, har vi nu genberegnet og lavet supplerende beregninger for etablering af fjernvarme til Rørbæk. Beregningerne er baseret på de faktuelle tilmeldinger – ca. 110 huse/forbrugere - og med en forventet tilslutning på 2-3 nye forbrugere pr. år over de næste 10-15 viser beregningerne et positivt resultat for dem, som ønsker fjernvarme.
Bestyrelsen for AN-Energi har derfor lige inden påske besluttet at igangsætte udarbejdelsen af projektforslag for etablering af fjernvarmeforsyning til Rørbæk by.
Dette arbejde pågår allerede, og vi forventer at kunne indsende projektforslag til Rebild Kommune inden for den næste måned, så vi forhåbentlig kan opnå kommunal godkendelse inden sommerferien. En hurtig kommunal godkendelse vil betyde, at vi allerede i løbet af efteråret i år vil kunne starte op med projektering og planlægning af ledningsnet og fjernvarmeforsyning til området, hvilket igen betyder, at grave- og ledningsarbejder vil kunne opstartes tidligt i 2024.
Det er derfor realistisk, at fjernvarme til de første forbrugere i Rørbæk vil kunne leveres allerede fra efteråret 2024. Så snart alle godkendelser er på plads, vil vi dog udarbejde en mere specifik tidsplan.


Beregningerne har desuden vist, at vi med de faktuelle tilmeldinger kan opstille en lidt mere attraktiv pris på tilslutningen:
Hvis man tilmelder sig år 1 (inden eller mens vi graver) er byggemodningsbidraget 25.000,- kr. pr forbruger. Herefter stiger byggemodningsbidraget til 37.500,- kr.
Ligeledes tilbyder vi at dele tilslutningsafgiften op som følger:
• Grundafgiften på 6.250,- kr. betales ved tilmelding/når vi starter med at grave.
• Ved målerudlevering/tilslutning betales tilslutningsafgift i forhold til takstblad, dvs. m²-bidrag og stikledningsbidrag
• Mod et gebyr på 625 kr./år kan byggemodningsbidraget på 25.000,- fordeles på de første 8 aconto - dvs.
plus 3.281,25 pr. aconto de første 2 år, incl. gebyr.
• Alternativt kan hele byggemodningsbidraget på 25.000 betales ved målerudlevering/tilslutning - derved
spares de 1.250 kr. i gebyr.
• For Rørbækområdet tillægges 62,50 kr./MWh til forbrugsbidraget iht. gældende takstblad
Alle ovennævnte beløb er incl. moms.


Samtidig med fremsendelse af projektforslag, vil vi forsøge om vi kan opnå tilskud til projektet fra Fjernvarmepuljen. Puljen er blevet tilført yderligere millioner her i foråret, men der er (desværre) også mange projekter i spil i hele landet. Vi kan derfor ikke love, at vi kan opnå tilskud, men hvis vi kan, vil disse penge være direkte øremærket til projektet, og dermed komme fjernvarmeforbrugerne i Rørbæk til gode.
Hvis der stadig ved overgang til fjernvarme er midler i afkoblingspuljen, vil der også kunne tilskud til afkobling fra naturgassen.
Som tidligere nævnt arbejder vi på muligheden for fremadrettet at tilbyde en ny ordning til vores forbrugere –
en fjernvarme+ model kan man kalde det, hvor vi står for alt det praktiske inde i huset i forbindelse med tilslutning af fjernvarme. Herunder nedtagning og bortskaffelse af det gamle gasfyr (gælder også for andre vandbårne opvarmningsanlæg til centralvarme), levering og installation af fjernvarmeunit samt løbende reparation, service og overvågning af unitten.
Nye forbrugere slipper dermed for at betale 25-30.000 kr. for udskiftning af sin varmekilde til fjernvarme.
Så snart vi er lidt tættere på, hvordan ordningen i praksis kan laves, hvor meget der er omfattet, og sidst men ikke mindst en pris, vi dette blive informeret ud via nyhedsbreve og hjemmesider.
Så snart den kommunale godkendelse er på plads, vil vi som nævnt udarbejde en mere specifik tidsplan for projektet, ligesom vi også vil fremsende kontrakter til de, som allerede har givet tilsagn om tilslutning.
Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål eller kommentarer, må man meget gerne sende en mail til info@an-energi.dk.